Birdman

Schilderij van bijzondere hoteleigenaar die ook kok, barkeeper en ober was ,aan de zuid engelse kust, waar wij een nacht verbleven tijdens een motortocht. Hij had oog voor de minder bedeelden, die ook verbleven in zijn “ hotel ”, hij kon je een lange tijd recht in de ogen aankijken wanneer hij iets serveerde.

Acryl op paneel 45 x 45 cm

.kjndrgli rijt  ’lij’iv’pioj

De Polle bij Dockum

Geïnspireerd op een naïef schilderij van Jan Jans Helder uit 1773, van de Polle uit Dokkum, heb er zelf nog een flinke scheut naïviteit bovenop gedaan.

Acryl op doek / paneel 61 x 61 cm

Mevrouw koper neemt de benen

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding, op dit schilderij geïnspireerd door oud speelgoed wil mevrouw koper zo vrij als een vogeltje zijn.

Acryl op paneel 50 x 50 cm

Gezinsfoto

Panden uit de oude binnenstad van Dokkum, bijeen geplaatst als een collage gemaakt op de computer, een soort gezinsfoto van enkele mooie panden in Dokkum.

Foto diverse formaten

kleurenblind

De inspiratie komt van een motortoertocht in Duitsland onder andere langs de Edersee en het Sauerland met een goede vriend G, speciaal in bruine, groene en rode  tinten gemaakt vanwege zijn kleurenblindheid, en jazeker dat is een beetje gemeen maar dat doe ik met liefde.

Met de wind mee

Als uw hobby miniatuur modelspoortreinen zoals Marklin en Trix is geweest dan herkent u misschien deze kunststof poppetjes en voorwerpen die gebruikt werden om dorpen steden en bergen enz. enz. te creëren, ik heb het poppetje en een zeilboot gebruikt voor dit schilderij.

Acryl op paneel 61 x 61 cm.

bekijk het maar

Schilderij naar aanleiding van een in oktober 2016 verschenen artikel in het tijdschrift Science dat er, gebaseerd op de opnames van de Hubble Telescope, ongeveer 2 biljoen sterrenstelsels in het waarneembare heelal zijn. Gemiddeld waren er ongeveer 100 miljoen sterren in een gemiddeld sterrenstelsel aanwezig.

Als we uitgaan van de erg ruwe schatting wordt dat een enorm groot getal: 200.000.000.000.000.000.000.000 sterren. Dit aantal is vermoedelijk nog veel en veel te laag want hoe meer details we van ons heelal kunnen zien hoe meer sterrenstelsels er opduiken.

En dat maal een leuk aantal planeten?

Acryl op doek 70 x 100 cm

de blikken opwind motor

Schilderij gemaakt naar aanleiding van oud blikken speelgoed die je op kon winden met een sleuteltje met aan de zijkant twee wieltjes zodat hij rechtop bleef staan en rondjes draaide op de kamervloer.

Acryl op paneel 50 x 50 cm

Grand Massief

Naar aanleiding van een tocht door de zuidelijke provincie Auvergne in het  Centraal Massief van Frankrijk.

Olieverf op paneel 63 x 55 cm.

13 oktober 1920 om 16.00 uur

Het contrast tussen rijkdom en armoede, bevoorrecht en gebrek, arbeider en baas, mooi en lelijk, licht en donker, de mens en het product van de mens, en dat allemaal op 13 oktober 1920 om 16.00 uur.

Acryl op paneel 50 x 50 cm

De dood van Isetta

Een schilderij over de liefde van een oude man voor zijn auto, de “BMW Isetta” die aan het einde van haar leven is gekomen.

Acryl op paneel 50 x 50 cm

Oranjewal

Uitzicht vanuit mijn woonkamer op de oranjewal in Dokkum.

Acryl op doek 90 x 90 cm.