Dld.

De inspiratie komt van een motortoertocht in Duitsland onder andere langs de Edersee in het Sauerland met een goede vriend GV, speciaal in bruine, groene en rode  tinten gemaakt vanwege zijn kleurenblindheid, en jazeker dat is een beetje gemeen maar dat doe ik met liefde.

Stad aan het wad

Een combinatie van een Friese stad als Dokkum met het gevoel van zuidelijke stadjes, een mengeling van noord en zuid, van nacht en dag, zon en regen met op de achtergrond de veelal overheersende donkergrijze lucht boven een boomloze groene graswoestijn.

1914 – 1918

E en portret van een franse oud soldaat die gevochten heeft in de eerste wereldoorlog, er stond een zwart wit foto in de krant toen hij als een van de laatste levende soldaten een medaille kreeg van de franse president Mitterrand, zijn blik en betraande ogen maakten indruk op mij.

10.45

D e inspiratie van dit schilderij komt van een fries dorp waar ik ’s avonds laat door reed met de bus, de straatverlichting en een kerk, waar de hond voor de nacht wordt uitgelaten in de harde wind, mijn kleindochter vond hem zo mooi maar durfde niet te vragen of ze hem mocht hebben van “pake” ,na lang dralen deed ze het toch.

Obolix

E en portret van onze kat Obolix, die zijn laatste jaren blind was maar toch als een koning over zijn rijk bovenop een paaltje in de tuin zat, en een eerbetoon voor zijn goedaardig karakter.

Ooh it’s love, yes it’s love

E en serie schilderijen over liefde, op de eerste hieronder een van mijn vrouw en ik op de bank wanneer we oud en hopelijk niet gebrekkig zijn, met een hond die er absoluut niet komt, geinspireerd op een B&B die ik bezocht tijdens een motortrip met met mijn vriend Gerrit in Engeland? of waarschijnlijker Schotland, een kamer vol met bloemmotieven op het behang, gordijnen, kussens tot en met het plafond, om gek van te worden. het werd de inspiratie voor een kleine serie…….
Een Europese liefde tussen een blonde Noorse en het warme zuiden, een lesbische liefde, de kus als onderwerp, de liefde tussen moeder en dochter en tussen mens en dier.
[fat_adv_gallery layout_type=”masonry” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”” data_source=”list_id” gallery_ids=”2051″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”2″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Huurmeisje

E en van mijn mooiste schilderijen gaat over een hoertje die aan de kant van de weg op een stoeltje zat, we kwamen haar tegen tijdens een motortocht door noord Spanje, duurde even voordat het bij mij doordrong waarom ze daar zat, het beeld heeft een lange tijd in mijn hoofd rondgedoold. het schilderij is dan ook niet te koop.